Roy Jackson
autobiografie

Reviews

James van Lidth de Jeude

Tussen 1994 - 2007   Burgemeester van Deventer.

 Beste Roy,

Ik vind geweldig wat je allemaal weet van alle familieleden en andere personen in je boek.

Erg mooi vind ik hoe je hun gevoelens en jouw eigen gevoelens verwoordt.

Je kan je als lezer zeer goed in de personen inleven, je voelt bijna letterlijk mee.

De karakters komen erg goed uit de verf.

En dan is het ook nog heel mooi geschreven.

Dat laatste zal komen doordat jij het mooi verteld hebt, maar waarschijnlijk ook doordat Marleen een groot schrijftalent is.

Verder worden  cultuurverschillen indringend beschreven met de gevolgen van die verschillen in specifieke situaties.

Je hebt wel hele bijzondere levenservaringen achter de rug.

Wat een mooie vorm van samenwerking moeten Marleen en jij gehad hebben.

 

Ik kan me voorstellen dat het schrijven van dit boek en het uitkomen heel veel voor jou (en Marleen) betekent.

 

Ik hoop dat het je nu geen grote leegte geeft.

Bedankt voor dit prachtige boek!

De allerbeste wensen,

James van Lidth. 

Dit is een boek dat je niet weg kunt leggen, het moet in 1 keer uit. Het is het aangrijpende verhaal van een man die zoveel ondenkbaar leed heeft meegemaakt door zijn hele leven heen en daarbij toch zichzelf bleef: een gevoelig en zachtaardig mens met een sterke wil tot overleven. Ik prijs zijn moed om deze zeer persoonlijke ervaringen in zijn boek te verwoorden; het laat je even gluren naar het harde leven van een kind dat ongewenst was door zijn moeder en die tegenslag op tegenslag te verwerken kreeg. Dit boek ademt zijn hele persoonlijkheid uit. Een aanrader!

Coby. 


Ik ben geen boekenlezer. Na een paar bladzijden leg ik een boek vaak weg om niet meer op te pakken.
Dit boek echter wist mij vrij snel in zijn greep te krijgen en mij niet eerder los te laten dan 4 dagen later, toen ik het helemaal uit had. De letters hebben mij los gelaten maar de sfeer van het boek zit in mijn hoofd en hart.
Ik werd mee genomen in een boeiend, indringend en soms ook schokkend verhaal.
Wat sommige mensen moeten mee maken en anderen hun aan doen, voor mij onbegrijpelijk.
Dankbaar ben ik dat het lot Marleen en Roy op elkaars pad heeft gezet en door hun vertrouwen in elkaar dit verhaal geschreven mocht en kon worden.
Marleen weet de aantekeningen van Roy tot dit prachtige verhaal te smeden, doorweven met taalkundige
"pareltjes".
Een aanrader.

Renee.


Zelden brengt een boek zó veel emoties boven. Het duurde 15 jaar voordat het boek Roy Gereke klaar was, maar het was het wachten waard...
.
Iedere Deventenaar weet het nog: Het busongeluk in Winterberg 1996. De vrouw van Roy was één van de slachtoffers en zelf raakte hij ook zwaar gewond. In het ziekenhuis komen bij hem de herinneringen uit zijn turbulente jeugd in Nederlands-Indië en in Nederland naar boven. Liefde, hoop en de wil tot overleven, maar ook verlies, angst en het gevoel niet welkom te zijn, zijn thema’s die samenkomen in dit indringende verhaal.
.
De prachtige gedetailleerde beschrijving van zijn jeugd in Nederlands-Indie zorgen dat je écht mee gaat leven met een kleine Indische jongen. Verlaten door zijn moeder, overvallen door de oorlog en meegesleept naar een nieuw koud land, maar zijn enorme overlevingsinstinct houdt hem op de been. Toch komt uiteindelijk het moment dat aan de verwerking begonnen moet worden en ook daarin neemt de auteur je helemaal mee.

Esther.


“Hoor mij, zie mij, voel mij” is een boek dat meer is dan een biografie of een streekverhaal. Marleen heeft het leven en de herinneringen van Roy op een mooie en krachtige, maar ook spannende en, voor een breder publiek, interessante manier verwerkt tot dit boek. Roy’s leven begint in het broeierige Nederlands-Indië, vervolgt zijn weg in het niet altijd even verwelkomende Nederland en ontmoet op zijn pad mooie pieken, maar ook diepe dalen. Toch gaat dit boek niet alleen over Roy; Marleen heeft een verhaal geschreven dat de lezer iets vertelt over de doorwerking van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op het dagelijkse leven tot het verwerken van trauma’s. Door het gebruik van wisselende perspectieven is zeker dit laatste ook een interessant onderdeel van dit prettig te lezen boek.

Joeri.


Ik werd meteen vanaf het begin het boek in gezogen en daarna wilde ik het niet meer wegleggen. Een heel indrukwekkend verhaal en mooi opgezet met de verschillende verhaallijnen en sprongen in de tijd. Dit verhaal laat je voorlopig niet los.

Saskia.


Een onvoorstelbaar en aangrijpend verhaal dat me van begin tot eind heeft weten te boeien. Ik kon het boek niet wegleggen.
Dat een mens zoveel mee kan maken in zijn leven.

Chantal D.


Het indrukwekkende verhaal van het leven van Roy Gereke.
Hoeveel leed kan een mens verdragen, vraag je je af. Verlies en afscheid nemen, spelen al in zijn vroegste jeugd en gaan door tot in zijn volwassenheid.
Prachtig geschreven door Marleen van der Sluijs.

Betty. 


Het leeft heel erg

Natuurlijk het busongeluk . Maar ook jou jeugd in Indonesië

Heel indringend.. en ontzettend goed geschreven.. alsof ik er zelf bij was.    

Perfect voor allerlei.   

Het was veel meer.   

Dan maar een deel 2?

Tineke


Hoi Roy

Wat een prachtig indrukwekkend boek is er gemaakt over je leven, je roots gezin en het vreselijke ongeluk.

Dat er iets met je verleden is/was werd me destijds duidelijk toen je vroeg foto’s te maken in semarang. Ik was nog zo jong dat ik niet beseft heb wat en waarom je dat steeds weer vroeg.

Hoop dat je je leven een plek hebt gegeven en kunt “genieten” met de rijkdom van (klein)kinderen en lieve naasten om je heen. Intens hoe je je liefde voor Betty hebt beschreven en hoe ze nog naast je staat. 

Je mag trots zijn om in je boek mij maar ook anderen te “raken” op een positieve manier.

Liefs Heleen, je blijft voor mij een kanjer zoals destijds collega en mt liefde de fotograaf op mijn bruiloft


En jij dankjewel voor jou verhaal... echt kippenvel 🙏🏻

Het aangrijpende levensverhaal van Roy. Vreugde en verdriet wisselen elkaar af. Het boeit van begin tot eind. Dat een mens zoveel mee kan maken. Het is zeker een aanrader.

Anita


Wat een innerlijke kracht Roy om wat jou is overkomen te dragen ,

op te schrijven en te delen. 

Ingrijpend!

Het raakt mij!

PaulienHet is altijd een bijzondere tijd voor auteurs, als een boek net verschenen is. Geniet ervan! Ik zal het boek "Hoor mij zie mij voel mij" naar het Koninklijke Bibliotheek sturen. 


Met vriendelijke groet,


Team Sales & Planning

www.bestelmijnboek.nl
Zaterdag kwam je jouw boek brengen. Wat bijzonder. Een half jaar geleden verhuisde je.  Gisterenavond(zondag) om 11 uur had ik jouw boek uit en zuchtte...

Nu, na het lezen  weet ik dat het niet  bijzonder was dat je kwam met het boek: zo zit je in elkaar met jouw geschiedenis.

Zaterdag avond was ik tot blz.  80 gekomen .Daar waar je in V in de keuken  suiker wilde halen. Dat werd me te emotioneel om verder te lezen.

Zondag terwijl het buiten sneeuw jachtte  zat ik binnen met een boek waarin het ook stormde..

Toen ik de titel las dacht ik eerst wat een dramatische titel.  Maar inderdaad een titel passend bij het dramatische verhaal: adembenemend/beklemmend.

Ik ben onder de indruk van de opzet. Hoe de 3 verhaallijnen in elkaar geweven zijn. En dan ook met  ieder een lettertype.

De logica achter de becijfering heb ik niet door. Tenzij het gewoon achterelkaar is...

Kortom een juweel van een boek. Waar jij je geheel bloot geeft waardoor het een pageturner wordt: "Komt het wel  goed met deze man?" is de vraag die meeloopt tijdens het lezen.

Ik denk dat het boek nog wel een vervolg krijgt wanneer je besluit ook je spirituele ontwikkeling zoals ik die de laatste jaren een beetje meekreeg te beschrijven.

Nu :Gefeliciteerd met deze mijlpaal

Wat zullen je zonen  dankbaar zijn voor deze erfenis.

Dank 


EelkjeHoi Roy,                            5 maart 2021


Je hebt nog meer bereikt, denk ik, want mensen gaan ook nadenken over bepaalde dingen, dus ze nemen de woorden niet alleen tot zich, ze doen er ook echt iets mee. Wat ze ermee doen is per persoon verschillend, maar dat is wel mooi om te zien. Mijn collega, die het boek al twee weken uit heeft, vertelde trots dat het nog steeds op haar salontafel ligt en dat ze er op een bepaalde manier nog steeds mee bezig is. Zoals je zei, herkennen mensen zichzelf in jouw verhaal.

Marleen.